Toyota na Eco BG Car Show-u

TOYOTA ФИНАНС

Srpski olimpijci otkrili potpuno novi Aygo X

 

  • Prvi sajam automobila u Beogradu od izbijanja pandemije korona virusa, održan je od 12. do 15. maja
  • Na konferenciji za medije, dan pred zvanično otvaranje sajma automobila, predstavnicima sedme sile predstavljen je potpuno novi model Aygo X koji su svečano otkrili olimpijci Lena Radulović, Nemanja Vico i Dimitrije Levajac
  • Nakon svečanog otvaranja, izložbeni prostor Toyote posetio je predsednik Aleksandar Vučić i razgovarao s predsednikom Toyote Adria, Yosuke Araijem, i direktorom Toyote Srbije, Robertom Lukićem
  • Sajam automobila tokom četiri dana obišlo je 66.416 posetilaca



Prošle su tri godine od poslednjeg sajma automobila u Beogradu, zbog čega je vladalo veliko interesovanje za prvu izložbu od izbijanja pandemije korona virusa. U skladu s aktuelnim trendovima, sajam je poneo ime ECO BG CAR SHOW 2022, čime su u prvi plan istaknuta elektrifikovana vozila i modeli s niskom emisijom CO2.

Izložba je trajala četiri dana, uz tradicionalni dan posvećen novinarima koji je održan 11. maja. Na Toyotinoj konferenciji za medije, novinarima se obratio novi predsednik Toyote Adria, Yosuke Arai, dok je u predstavljanju potpuno novog modela Aygo X učestvovala delegacija Olimpijskog komiteta Srbije na čelu s generalnim sekretarom Đorđem Višackim koji je u svom govoru posebno istakao sjajnu saradnju sa našom kompanijom i najavio novi zajednički cilj – Igre u Parizu 2024. godine.



Aygo X stigao na srpsko tržište

Uz automobile s hibridno-električnim i potpuno električnim pogonom, glavne zvezde na tržištu su krosoveri i SUV modeli. Toyota ima veliki broj takvih vozila u svom programu, a na ovogodišnjem sajmu predstavljen je najnoviji član te familije – urbani krosover Aygo X.

Samo ime asocira na A segment tržišta i naslednika dobro poznatog modela Aygo. Ipak, reč je o potpuno novom modelu koji je znatno veći i praktičniji od dobro poznate male Toyote. Karoserije je duža za 235 mm, šira za 125 mm i viša za 50 mm. Unapređeni komfor i praktičnost, prati i povećani prtljažni prostor koji sa dodatnih 60 l ima zapreminu od 231 l, što je jedan od najboljih rezultata u klasi.

Novi koncept boja nadahnut je raznovrsnim začinima kako bi se razvila jedinstvena paleta za Aygo X, od kojih svaka odražava ukuse i ličnosti ovog automobila.

Kardamon (Cardamom) donosi utisak stila i elegancije, pružajući prefinjenu i zapostavljenu estetiku, s uočljivom primesom zelene boje.

Čili (Chilli) je vatrena i vrhunska boja koja privlači poglede prolaznika toplim i dubokim odsjajem nijansi zahvaljujući finom svetlucanju plavih metalik perlica u crvenoj boji.



Đumbir (Ginger) je prefinjena i postojana bež boja koja svojom toplom nijansom nagoveštava duh avanture.

Kleka (Juniper) daje mladalački ton s nagoveštajem muževnosti, plava je i stvorena posebno za ovaj model, dajući mu ledenu hladnoću obogaćenu suptilnim crvenkastim nijansama.

Svaka od ovih moćnih začinskih boja u naglašenom je kontrastu s crnim krovom, kao i zadnjim delom, zbog čega se Aygo X nepogrešivo izdvaja i prepoznaje.



Aygo X može da se naruči i s Pagoda pokretnim krovom, JBL ozvučenjem i najnovijom generacijom multimedijalnog sistema sa navigacijom u „klaudu“, koja pruža informacije o ruti u realnom vremenu i preko uvek povezanih usluga.

Agilnost vozila obezbeđuje višestruko nagrađivani jednolitarski motor s oznakom 1KR-FE koji obezbeđuje visok nivo pouzdanosti i performansi, s ciljanom potrošnjom goriva od samo 4,7 l/100 km, i emisijom CO2 od samo 107 g/km. Novi, opcioni automatski S-CVT menjač nudi najbolji odziv u klasi i linearnost prilikom ubrzanja.

Predsednik Vučić na štandu Toyote

Prvi sajam automobila nakon izbijanja pandemije korona virusa svečano je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Nakon govora u kome su ulaganja u auto-industriju istaknuta kao motor razvoja i najavljene nove investicije u Srbiji, predsednik Srbije krenuo je u obilazak sajma. Na izložbenom prostoru Toyote dočekali su ga predsednik Toyote Adria, Yosuke Arai, i direktor Toyote Srbija, Robert Lukić, sa kojima je predsednik Vučić razgovarao o radu i planovima kompanije na globalnom nivou, ali i Srbiji. Posebno je istaknut Toyotin doprinos zaštiti životne sredine i razvoju tehnologija koje značajno smanjuju zagađenje i čuvaju resurse planete.



Odličan odziv publike

ECO BG CAR SHOW, tokom četiri radna dana, obišlo je 66.416 posetilaca koji su imali priliku da vide brojne novitete. Toyota je pored potpuno novog modela Aygo X, izložila i najnoviju gamu hibridno-električnih vozila: Plug-in verziju modela RAV4, proslavljeni C-HR, Yaris Cross (Automobil godine 2022. U Srbiji) i Yaris (Automobil godine u Srbiji i Evropi za 2021.).